Kleur & Stijl

Kleur & Stijl

De trends voor de komende seizoenen zijn een stoute mix van rebels, subtiele luxe en saamhorigheid, waarin een pallet van gedurfde accenten, aardse kleuren en details van zilver en goud ontstaat.
De trendkleuren die zich aandienen zijn een reactie op ons leven zoals wij dat nu ervaren. We worden een beetje rebels en willen onze omgeving veranderen met rijke tinten geel, rood en blauw, die we extra kracht geven door ze te accentueren met zwart. We transformeren de ruwe natuur naar onze leefruimte met basics van steen en fijne accenten van zilver en goud.
De drang om te ontsnappen naar harmonie, rust en samenzijn bekrachtigen we door het gebruik van aardse tinten bruin, paars en groen.

Trend 01. “Het Nieuwe Afrika”
Terwijl wij de laatste jaren vooral eenheid zijn verloren door onafhankelijkheid voorop te stellen, groeit Afrika in een razend tempo uit richting een verenigd en modern continent.
De kleuren uit “Het Nieuwe Afrika” vormen daarom zeker geen pallet wat gebaseerd is op de prachtige natuur, de exotische flora en fauna en diversiteit van mensen en culturen. Maar zijn juist een weerspiegeling van het opgekomen Afrikaanse succes, rijkdom en bijbehorende luxe. Het combineren van intens diep rood en groen, met aards oranje en ruwe katoen kleuren geeft een pallet vol leven. 

‚ÄčTrend 02. “Minimalistische Luxe”
Het wonen in steden en het gebruik van tijdelijke woonobjecten heeft onze manier van leven sterk beïnvloed. In tegenstelling tot wat je zou denken, hebben kleiner wonen, tijdelijke woonobjecten, donkere ruimtes en stedelijke omgevingen ons gedwongen om het beste uit onze leefmogelijkheden te halen. Onder invloed van Scandinavisch design, zijn wij gaan bewegen naar een meer minimalistisch bestaan. De open ruimtes en natuurlijke kleuren geven een gevoel van vrijheid en licht, wat uiteindelijk resulteert in een gevoel van verfijnde stijl en intelligentie.
Minimalistische luxe is echter niet het minimalisme van de eenvoud. Het draait juist om de details, het toevoegen van subtiele luxe met bijvoorbeeld “stone” effecten, metallic afwerkingen en details van zilver en goud.
Het kleurenpallet voor deze trend is een interessante mix van koel grijs en blauw, samen met meer warme tinten van koper en goud.

  • Trend 01.

    Diep intens groen

  • Trend 02.

    Minimalistisch met pure materialen

  • Trend 01.

    Afrikaanse luxe