Akoestiek

Akoestiek

Onze leefruimtes worden steeds vaker minimalistisch ingericht en afgewerkt met harde vloeren, plafonds en wanden. Denk daarbij aan glas, tegels en glad gestucte wanden en plafonds. Als gevolg hiervan ontstaat er in veel gevallen een nagalm die zorgt voor een onprettige akoestiek in de woning.

Een nagalm is vooral vervelend in situaties waarin meerdere geluidsbronnen in de leefruimte aanwezig zijn, zoals bij bezoek, spelende kinderen of het geluid van de tv terwijl anderen willen praten. Er ontstaat dan al snel een kakofonie van geluid. Hierdoor is bijvoorbeeld de televisie niet meer hoorbaar, is het ongestoord een boek lezen onmogelijk en kost het jezelf verstaanbaar maken in een gesprek veel energie.

Om de akoestiek in de leefruimte te verbeteren, zijn er akoestische afwerkingen nodig. Akoestische systemen op plafond, wand of vloer zullen het geluid absorberen en daardoor de galm verminderen en zelfs helemaal weghalen. Daarmee ontstaat er rust. Er kan weer normaal met elkaar gecommuniceerd worden, de televisie kan zachter en de kinderen krijgen veel minder prikkels.
‚Äč
Met innovatieve systemen als Caparol Capacoustic, Knauf Cleaneo, Gyproc Soundbloc en Kerakoll EcoSound ontstaat een aangenaam leefklimaat. Een thuis vol rust en comfort.

  • Leempleister

    voor een natuurlijk binnenklimaat met akoestiek verbeterende eigenschappen

  • Restaurant Noot

    akoestisch plafond

  • Tramhuys

    geluidsreducerende spuitpleister