Duurzaam

Ecologisch, economisch en sociaal.

Duurzaam bouwen betekent dat woningen, gebouwen en andere bouwwerken ontwikkelt en gebruikt worden met respect voor mens en milieu. Het gaat bij duurzaam bouwen niet alleen om energiebesparing in huizen en gebouwen, maar ook om;

Gebruik van duurzame materialen die rekening houden met het milieu en de gezondheid van bewoners en gebruikers; voor alle afbouwmaterialen is het belangrijk dat deze gifvrij zijn.

Een gezond binnenmilieu bijvoorbeeld door goed ventilatie om vocht, schimmel en ophoping van schadelijke stoffen te voorkomen. Voor afbouwmaterialen is het belangrijk dat deze vrij zijn van oplosmiddelen en weekmakers

Prettige en leefbare huizen, gebouwen, wijken en steden
Duurzaam slopen, om de materialen die vrijkomen bij de sloop opnieuw te kunnen gebruiken (hergebruik en recycling)

Verantwoord watergebruik
Voorkomen dat grondstoffen voor bouwmaterialen uitgeput raken.
Wandstyling levert de kennis om alle deze belangrijke aspecten te kunnen vertalen naar de praktijk. Met gevelisolatie systemen, minerale mortels en verven, vochtregulerende stuc –en verfsystemen voor binnen en buiten, biologische verven, leemstuc en leemverf, etc.

Merken als Kerakoll, Keim, Strikotherm en Knauf zijn samen met ons vooruitstrevend in het behalen van deze doelstellingen. Zo geven wij invulling aan de sterk toenemende vraag naar economisch, ecologisch en sociaal (af)bouwen.

  • Kalkverf

    voor sterk ademende, natuurlijk schimmelbestendige en desinfecterende wanden

  • Biogipsen en minerale muurverven

    voor luchtzuiverende wanden en plafonds

  • Natuurlijke leemproducten

    voor transpirerende en klimaatpositieve wanden